Okulumuzda saat 11:00'da tahliye tatbikatı yapılmıştır. Okulumuz Sivil Savunma Ekipleri tarafından söndürme ve kurtarma tatbikatı yapılmıştır. Afete Hazırlık Kulüp Öğretmenleri ve Okul Müdürümüz tarafından yangın türleri ve bu yangınlara müdahale şekli hakkında bilgi vermiştir. Okulumuz personel, öğrenci ve öğretmenleri tarafından yangın söndürme uygulamaları yapılmıştır. Yapılan etkinlikler ile tatbikat sona ermiştir.
1 Yangını Çevrede Bulunan Kişilere Duyurmaya Çalışın
2 Doğru Söndürme Cihazlarını Kullanın
3 Çökerek veya Emekleyerek İlerleyin
4 Asansörleri Kesinlikle Kullanmayın
5 Tahliye Sırasında Kapalı Kapılara Dikkat Edin
6 Giysilerin Tutuşması Durumunda Battaniyeden Yardım Alın
7 İtfaiye Ekiplerinin Rahat Çalışabilmesi İçin Yangın Bölgesini Boşaltın
Yangınların öncesi, sırası ve sonrasına baktığımızda en hızlı gelişen fakat en yıkıcı etkiyi doğuran evre ise yangın sırasıdır. Ayrıca bu süreçte alev ve ısının yanı sıra canlılara zarar verebilecek bazı duman gibi tehlikeler, yangının meydana geldiği bölge içerisinde ortaya çıkabilmektedir. Bunlar kısaca; duman, zararlı gazlar, sıcaklık, yayılma, patlama, çökme, elektrik ve kimyasal kaynaklı tehlikeler olarak sıralanır.
Zararlı gazlar ise kendi içinde üçe ayrılmaktadır. Bunlar; boğucu, tahriş edici ve kan zehirleyici gazlardır. Gazlar ile temas edilmemesi oldukça önemlidir. Bu nedenle de mümkün mertebe maske gibi koruyucuların kullanılması önerilir.
Yangınların yayılması sürecini ise kendi içerisinde iletim, taşınım ve ışınım olarak alt kategorilere ayırabiliriz. Yine patlamalar da kendi içerisinde; fiziksel patlama, kimyasal patlama ve alev kapanı veya sık kullanılan İngilizce tabiri ile backdraft olarak ayrışmaktadır. Yukarıda sayılan tehlikeleri barındıran yangın yerlerinden uzak durmak da özünde yangın anında yapılması gereken en önemli hususlardan biridir.
Yangınlar sırasında yapılması gerekenler kısaca şöyle sıralanıyor:
Adres:
YENİŞEHİR MAH. İSMAİL AYTEMİZ BUL. HAYDAR ALİYEV MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO 41 MERKEZ / KARS
Telefon
04742135045